News feed

News feed

Here you can find our latest news from Venkanto, blog posts, press releases, etc.

Orca Nordic kliver in som titelsponsor för Å-simmet 2018!

Orca Nordic är stolta att presentera sig som titelsponsor för Å-simmet 2018! Å-simmet är en av Sveriges snabbast växande öppet vatten-tävlingar och har i år redan 120 anmälda för tävling av 200 möjliga. Tävlingen går i Lödde Å över 3300m. Loppet liknar inget annat och erbjuder en rejäl utmaning för dig, med en naturnära upplevelse samt en mycket spännande simning.

 

Under de senaste 10 åren har Orca växt enormt i Sverige och är just nu ledande för triathlonvåtdräkter i Norden. Å-simmet arrangeras för fjärde året i rad och har också haft en stadig utveckling i antalet deltagare.

– Orca Nordic vill ta ytterligare ett steg och befästa vår ställning som etta på våtdräktsmarknaden i Sverige och samtidigt rikta uppmärksamheten till fler öppet vatten-tävlingar med stor potential. Å-simmet känns därför som en perfekt samarbetspartner för det ändamålet, säger Peter Dörlich, VD för Venkanto, Generalagent för Orca i Norden och Baltikum.

– Vi är väldigt glada att Orca går in som titelsponsor för Å-simmet 2018. Förtroende och ett långsiktigt arbete stärker Å-simmets position som det ledande öppet vatten loppet i södra Sverige, kommenterar Magnus Nambord hos arrangören Openwaterswimclub.se

 

Till årets Orca Å-simmet kommer Orca Nordic att stå för priser där vinnaren i dam- och herrklassen går hem med den helt nya Orca Sonar. Sonar har länge varit Orcas flaggskepp och har inför 2018 fått en rejäl makeover. Nu är Sonar det perfekta valet för den totala simmaren som behöver extraordinär flexibilitet och flytkraft.

 

Orca Å-simmet 2018 går av stapeln 26:e maj. Missa inte att anmäla dig till årets roligaste öppet vatten-event!”

 

Kontakt:

Magnus Nambord, Openwater Swimclub, openwaterswimclub@gmail.com

Peter Dörlich, Venkanto/Orca Nordic, peter@venkanto.se

Länkar:

https://venkanto.com/brands/orca

https://facebook.com/OrcaNordic

https://instagram.com/OrcaNordic

 

https://facebook.com/openwaterswimclub

http://a-simmet.se

http://openwaterswimclubstore.se

Race & Shine Proteam by Zengun och Orca Nordic i nytt långsiktigt samarbete

Pressmeddelande: Stockholm 2018-03-20

Race & Shine startade sin proffssatsning under 2017 genom att bygga ett team kring några utvalda elittriathleter i samarbete med byggföretaget Zengun. Inför 2018 skalar man upp satsningen med ett utökat team och närmare samarbete med utvalda partners. Nu sluter man avtal med Venkanto för Orcas våtdräkter, teamkläder och simtillbehör. Venkanto har de senaste tio åren dirigerat Orcas explosionsartade tillväxt i Sverige, Norden och Baltikum.

“Orca gör världsklassprodukter och Venkanto med Peter Dörlich i spetsen är en stabil partner med riktig passion för idrott och triathlon”, säger Mattias Brandt, Team Manager och grundare av Race & Shine Proteam och fortsätter:  “Svårt att hitta ett bättre partnerskap, eftersom vi inte bara får tillgång till det bästa materialet, utan också av Peters unika kunskap och erfarenhet.”

Peter Dörlich, VD på Venkanto, säger så här om samarbetet: “Både Orca globalt och vi i Norden tror på teamen som en väg att utveckla förutsättningarna för eliten. Race & Shine har samlat ett gäng atleter med potential att nå världstoppen – klart vi vill stötta en sån satsning.”

Oskar Djärv, 27-årig Dalmas, svensk mästare 2016 och den senaste triathleten att ansluta till teamet, kommenterar samarbetet så här: “Sen jag startade med triathlon har Orca hela tiden legat steget före med utveckling och nyheter. De nya dräkterna känns ruskigt snabba med lagom flythjälp, låg friktion i vattnet och grym rörlighet kring axlarna. Detaljer som gör skillnad för oss som jagar sekunder.”

Race & Shine Proteam kommer att simma i Orca Alpha och Predator, Orcas toppmodeller på våtdräktssidan. Dessutom tränar och tävlar teamet i kläder från Orca och använder Orcas simtillbehör.

 

 

 

 

 

 

Nya Orca Alpha och Predator

 

Mer information:

Mattias Brandt, Race & Shine Proteam, 073-333 66 65, mattias.brandt@raceandshine.se

Peter Dörlich, Orca Nordic/Venkanto, 070-716 12 87, peter@venkanto.se

 

Om Race & Shine Proteam:

Teamet startades 2017 i samarbete med det snabbväxande byggföretaget Zengun i Stockholm. Det består under 2018 av:

Fredrik Bäckson, 30 år, Göteborg, medel- och långdistans

Sara Svensk, 28 år, Göteborg, medel- och långdistans

Amanda Bohlin, 28 år, Stockholm, sprint- och olympisk distans

Ludwig Fleetwood, 24 år, Nyköping, sprint- och olympisk distans

Oskar Djärv, 27 år, Falun, sprint- och olympisk distans

 

Om Venkanto:

Venkanto startade 2006 och framgångssagan med Orca började 2007. Idag distribuerar man förutom Orca även klädmärkena Chillaz, Milo och Etxeondo samt sulor från Solestar.

Länkar:

Race & Shine Proteam:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/hetluften-direkt-foer-nya-svenska-proffsteamet-i-triathlon-race-och-shine-proteam-2042265

https://www.facebook.com/raceandshineproteam/

https://www.instagram.com/raceandshineproteam/

 

Venkanto/Orca Nordic:

https://www.venkanto.com

http://www.orca.com

https://www.facebook.com/OrcaNordic/

https://www.instagram.com/orcanordic/

 

Proffsens sociala medier:

https://www.facebook.com/amanda.bohlin

https://www.instagram.com/amandaboh1/

 

https://www.facebook.com/ludwig.fleetwood

https://www.instagram.com/ludwigfleetwood/

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=860245079&fref=ts

https://www.instagram.com/fredrikbackson/

 

https://www.facebook.com/sara.svensk.77

https://www.instagram.com/svensksara/

 

https://www.facebook.com/oskardjarv

https://www.instagram.com/oskardjarv/

Venkanto värvar Magnus Hagström till Chillaz

Venkanto är stolta att presentera Magnus Hagström som deras första ambassadör för Chillaz, klädmärket från Tyrol.

Magnus driver Runyourhealth.se, är personlig tränare och samtalscoach. Efter många års erfarenhet från idrott, i rollen som tränare och utövare, vet han hur viktigt det är med balansen mellan den fysiska, mentala och själsliga utvecklingen. Han strävar efter att skapa en balans mellan aktivitet och återhämtning, det ska vara glädjefullt och leda till välmående.

Chillaz är klädmärket från Tyrol, i grunden inriktat på klättring. Kläderna är tillverkade av en unik blandning bestående av bomull, TENCEL, Modal, Polyester och Lycra. Detta gör att plaggen fungerar utmärkt att ha på sig vid alla tillfällen i vardagen och ger en exceptionell komfort. Magnus blir en perfekt ambassadör för Chillaz med sin mångsidighet inom träning. Utomhusklättring, inomhus på gym eller bara som en ledigare klädsel – Chillaz fungerar för alla tillfällen.

Venkanto AB är en distributör baserad i Stockholm, med inriktning på varumärken inom sport och fritid. Venkanto har varit aktivt sedan 2006 och har främst distribuerat Orca, ett utav världens ledande triathlonmärken, till Norden och Baltikum. Till deras portfolio tillhör även Milo, Solestar, Etxeondo samt nya tillskottet Chillaz.

Foto: Björn Fotograf
Läs mer om Chillaz!

Get in touch

We'd love to hear from you! Don't hesitate to drop us a mail.

Register a complaint

Just choose whether you are a customer or a dealer and we’ll guide you through the process.

Dealer   Customer